"Ahol a futball kezdődik és végződik."

Futball24

Simeone munkássága az Atletico kispadján

2018. július 25. - poster1

Diego Simeone has completely transformed Atletico since arriving in 2011

Az Atletico minden kétséget kizáróan, aranykorszakát éli az elmúlt néhány évben. A klub a világ legjobb csapatai közé verekedte magát, és mindezt Diego Simeone irányítása alatt. 2011 karácsonya az Atletico Madrid történetében ünnepi volt,  nem csak hagyományos értelemben. December 23-án a matracosok bemutatták Simeone-t, mint a csapat új vezetőedzőjét, mindössze két nappal azután, hogy a kupában kiestek az Albacete csapata ellen.

ÚJ korszak kezdődött Madridban:

 

2011-12

Diego Simeone masterminded a Uefa Super Cup hammering of Chelsea

Simeone Gregorio Manzanot váltotta fel a kispadon, és hamarosan rendkívül szilárd csapatot faragott a védekező felfogásával.  A nyár folyamán a csapatnak meg kellett küzdenie, Sergio Agüero és David De Gea veszteségeivel, de a két játékost sikeresen pótolták Radamel Falcao és Thibaut Courtois személyében. A szezon kezdetén sokan azt gondolták, hogy a csapat helyreállítására fog elmenni ez az időszak, de Simeone az egykori Atletico játékos erre rácáfolt. A csapattal a bajnokság 5. helyén végzett, és ami ennél is fontosabb megnyerték az Európa-ligát.


2013-2013

Atletico Madrid players throw Diego Simeone up in the air after Copa del Rey success

Radamel Falcao celebrates after victory in the 2013 Copa del Rey showpiece

Úgy tűnt, hogy egy jelentéktelen dolog a Valladolidba kölcsönadott Costa visszahívása a csapatba, de a spanyol csatár Falcaoval a BL-be vezette a csapatot. A szezon első tíz meccsén nem szenvedtek vereséget. 17 év után sikerült megnyerni a kupát, és 13 év után térdre kényszerítették a városi rivális Real Madridot.

2013-14

Atletico Madrid players celebrate at the Nou Camp after clinching La Liga

Diego Simeone fumes after Atletico Madrid lose fiery Champions League final

Ezen a ponton visszatért a győztes mentalitás a csapatba, itt volt az ideje.Nyertek a Bernabeuban, hazai pályán pedig döntetlent sikerült kiharcolni. Feszített versenyben voltak a bajnoki címért, mely elúszni látszott miután kikaptak a Levante csapatától és ikszeltek otthon a Malaga ellen. Egy pontra volt szükségük a bajnoki címhez a bajnokság utolsó meccsén a bajnokságot vezető Barcelona ellen, ez egyfajta play-off párharc volt. Diego Godin második félidős fejesgóljával kiegyenlített és beírta magát a klub történelmébe. A csapat ugyanakkor a BL-döntőbe is sikeresen eljutott, melyet a Real Madrid ellen elvesztettek.

2014-15

A red card for Arda Turan at the Bernabeu cost Atletico Madrid in 2015

Spanyol labdarúgó-szuperkupa biztosította, hogy legalább 1 trófeával zárják a szezont.Európa élvonalába tartozott most már a klub.Nyertek a Juventus ellen a BL-csoportkörben, mielőtt kiestek a Real ellen a negyeddöntőben. Nem sikerült a címvédés, 16 ponttal végeztek a Barcelona mögött, de a Real ellen nyertek 2-1-re és kiütötték őket a Copa del Rey-ből.

2015-16

It was Champions League final heartbreak once again for Atletico Madrid

Antoine Griezmann lett a klub legújabb csatára, aki az Atletico világszínvonalú játékosává vált. A bajnokságban ismét nem kaptak ki a királyiaktól, és nyertek a Bernabeuban. A BL-ben továbbjutottak a Barcelona és a Bayern München ellen, és a döntőben tizenegyes párbajban maradtak alul a Real Madrid ellen.

2016-17

Diego Simeone is desperate to make the Champions League final again

Az előző csalódást keltő szezon után, felmerültek kérdések Simeone jövőjével kapcsolatban.

MARADT, és változtatott a csapat játékstílusán, már nem azt a kimondott bunkerfocit játszották. 3.helyen végeztek a bajnokságban 12 ponttal a Barcelona 15 ponttal a Real Madrid mögött. A BL-ben az elődöntőig jutottak ahol, ismét a városi riválissal találták magukat szemben, de most nem sikerült a döntőbe jutás.

2017-18

Képtalálat a következőre: „atletico madrid 2018 uefa”

Ebben a szezonban talán a legnagyobb meglepetés az volt, hogy már a csoportkörben kiestek a BL-ből, és az Európa Ligában folytatták, melyet azonban sikeresen megnyertek.
A bajnokságot fölényesen a katalánok nyerték, de nagy szó hogy odaértek a 2.helyre a Real Madrid előtt.

Zárásul, az elmúlt évek Atletico-sikereiben Simeone érdeme egyértelműen látszik, érkezésével teljesen megváltozott a csapat mentalitása, véleményem szerint a világon a legjobban tudja motiválni játékosait.

A bejegyzés trackback címe:

https://alhi.blog.hu/api/trackback/id/tr114134357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raven1975 2018.07.28. 10:36:06

Összeszedett és precíz írás napjaink egyik legjobb edzőjéről.
süti beállítások módosítása